Hyvinvoiva Perhe

Miksi Kissalle tuli paha mieli?

Miksi Kissalle tuli paha mieli?


Peikko on surullinen riideltyään Kissan kanssa, eikä Peikko oikein tiedä, mistä kaikki sai alkunsa. Ensin Kissa ja Peikko leikkivät piilosta. Sitten he tekivät kuperkeikkoja rantahietikolla. Sen jälkeen he juoksivat metsään ja painivat sammalikossa. Heillä oli oikein mukavaa. Yhtäkkiä Kissa kuitenkin ilmoitti, ettei enää halua leikkiä Peikon kanssa ja lähti nyyhkyttäen kotiinsa. ”Mitä ihmettä oikein tapahtui?”, jäi Peikko miettimään. ”Mikä Kissan tuli?” Kun Peikko pääsi kotiin, kertoi hän tapahtuneesta äidilleen. Äiti kuunteli hetken ja kysyi sitten, miltä
Kissa oli näyttänyt ennen kuin alkoi nyyhkyttää. Peikko mietti ja mietti. Miten se nyt olikaan? Oliko Kissa hymyillyt vai oliko sillä kulmat kurtussa? Taisi olla kulmat kurtussa. Mitä se oikein tarkoitti? Äiti ymmärsi, että Peikko tarvitsi vielä hieman harjoitusta, jotta tämä osaisi tulkita toisen eleitä ja ilmeitä oikein.

Miten teiltä onnistuu tunteiden tunnistaminen? Tunnistatteko missä kuvassa Kissa on: tympääntynyt, järkyttynyt, epäilevä, iloinen, uhmakas, surullinen, kujeileva, tyytyväinen, pahoinvoiva, loukkaantunut, onnellinen tai vihainen?

Tunteiden tunnistaminen ei ole aina helppoa. Niinpä äiti askarteli Peikolle taulun, jonka avulla Peikko pystyi harjoittelemaan tätä taitoa. Peikon mielestä äidin askartelema taulu oli hieno. Niin hieno, että hän halusi antaa Teille samanlaisen. Olkaa hyvä!

Voit myös tulostaa Peikon äidin tekemän tunnetaulun itsellesi tästä: kissan tunteet