Hyvinvoiva Perhe

Peikkolan Sanomat ja tornin teko

Peikkolan Sanomat ja tornin teko


Isällä ja Peikolla on yhteinen hauska juttu. Aina kun isä on lukenut Peikkolan Sanomien sunnuntai numeron, he vetäytyvät kahdestaan rakentamaan tornia isän juuri lukemasta sanomalehdestä. Uutiset, kolumnit ja sarjakuvat saavat kyytiä, kun isä ja Peikko myttäävät ja kieputtavat paperista tolloja ja torvia. Sitten he teippaavat tollot ja torvet yhteen yrittäen saada tornista mahdollisimman korkean. Rakentaminen on mukavaa ja Peikko muistaa hyvin, miten isä on kehunut Peikkoa ja Peikon torninrakennustaitoja. ”Olet sinä taitava sälli!” ja ”Miten osasitkaan tehdä noin tukevan jalustan?”, isä on sanonut. Peikkoa hymyilyttää, kun hän muistelee isän puheita.

Vaikka tornin rakentaminen on aina hurjan hauskaa, kokevat Peikko ja isä tulleensa umpikujaan. He eivät keksi, miten tornista voisi saada vielä korkeamman. Sitä he nimittäin yrittävät aina kerta toisensa jälkeen; päästä aina vain ylemmäs. Osaisitteko te tehdä korkean tornin? Peikko ja isä voisivat käydä ottamassa mallia tornistanne ja ehkäpä ensi sunnuntaina heidänkin torninsa kohoaa korkeammalle kuin koskaan.

Rakennusmateriaaleina voitte siis käyttää sanomalehteä, teippiä ja kauniita, kannustavia sanoja. Aikaa tornin tekemiseen on maksimissaan 15 minuuttia. Jos olette aiemmin valmiit huutakaa ”hep!”.