Hyvinvoiva Perhe

Miten Satuhierontaa tehdään?

Miten Satuhierontaa tehdään?


Ennen satuhierontaa on tärkeää kysyä lupa hierottavalta. Tämä on tärkeää, sillä kosketus on vapaaehtoista ja siitä voi aina kieltäytyä. Juuri vapaaehtoisuus ja vastavuoroisuus tekevät kosketuksesta turvallisen ja rentouttavan kokemuksen.

Yleensä satuhieronnassa ollaan makuullaan, mutta voi myös istua jos se tuntuu paremmalta. Tärkeämpää on hyvä olo, ei missä asennossa ollaan. Selkä on yleisin ja helpoin paikka tehdä satuhierontaa. Satuhierontakohtina voivat olla myös jalat, kädet, pää ja vatsa.

Aloita ja lopeta laskemalla molemmat kädet rauhallisesti hetkeksi selän päälle vierekkäin. Kädet kertovat hierottavalle ”Nyt aloitan” ja ”Nyt lopetan”. Tämä lisää turvallisuutta ja luottamusta.

Kosketuskuvita ne kohdat sadusta, jotka ovat yksinkertaista ja selkeää kuvittaa. Muissa kohdissa kämmenet voivat levätä rauhassa paikallaan selän päällä tai silitellä hiljaa kunnes tulee seuraava kohta, joka on helppo ja yksinkertainen kuvittaa kosketuksin.

Käytä satuhieronnassa omaa luovuuttasi, niin tarinan kerronnassa kuin liikkeitä tehdessäsi. Rauhoitu myös itse. Pidä tarpeeksi taukoja lauseiden välillä, jotta kosketus ehtii kertoa omaa viestiään, ja kosketa välillä koko kämmenellä. Nämä kaikki lisäävät läsnäoloa ja vahvistavat aitoa yhteyttä hierottavasi kanssa.

Jos lapsesi kaipaa rauhoittumista, voit hyödyntää satuhieronnassa hitaasti alaspäin suuntautuvaa sivelyä. Alaspäin suuntautuvat hitaat liikkeet rauhoittavat lasta. Ylöspäin suuntautuvat tai nopeat liikkeet puolestaan aktivoivat lasta, tuovat eloa ja ilon kokemuksia. Satuhieronnassa kosketuksen on hyvä olla läsnäolevaa ja hierottavaa kuuntelevaa.