Hyvinvoiva Perhe

Mitä vauvarentoutus on?

Mitä vauvarentoutus on?


Näiden rentoutuskorttien avulla voit luoda vauvasi kanssa ihania, häntä ja sinua rentouttavia hetkiä.

Vanhemman ja vauvan välinen vuorovaikutus ja kiintymys perustuu hyvin vahvasti varhaiseen kosketukseen. Kosketuksen aistiminen on eräs ihmiskehon varhaisimpia toimintoja. On pystytty todentamaan, että sikiö aistii kosketuksen jo parin kuukauden ikäisenä äidin vatsassa, sillä ihon tuntoherkkyys kehittyy hyvin varhaisessa vaiheessa.

Vauvan hieronta on luonnollinen osa vauvan hoitoa. Vauva saa ensimmäisen hierontansa jo kohdun likistyksessä ja keinutuksessa. Syntymän jälkeen maailma voi olla liian valoisa, kylmä ja turvalliset rajat ympäriltä ovat poissa. Toiset vauvat voivat reagoida syntymän jälkeisiin kuukausiin hyvinkin voimakkaasti kokien turvattomuutta uudesta ympäristöstään. Varhaisen kehityksen vaiheessa vastaanotettu kosketus tai sen puute vaikuttavat vielä aikuisenakin sosiaaliseen käyttäytymiseen, ryhtiin, liikkeisiin ja kehon asentoihin. Vauva siis tutustuu maailmaansa ensisijaisesti kosketuksen kautta ja täten kosketus on suorassa yhteydessä kehitykseen.

Vauvan hoitoon ja päivärutiineihin sisällytetty hierontahetki rentouttaa vauvaa saaden hänet levollisemmaksi. Samalla turvataan rauhallinen yhdessäolon hetki, joka syventää aikuisen ja vauvan välistä suhdetta.