Hyvinvoiva Perhe

Mitä liike ja leikki ovat?

Mitä liike ja leikki ovat?


Lapsi harjoittelee, kokeilee ja etsii luontaisesti itselleen mielekästä toimintaa. Siksi hän liikkuu, puhuu, ajattelee, kysyy, kuuntelee ja puuhaa jatkuvasti jotain. Kaikki tämä on lapselle tärkeää työtä, ja lapsen työ on leikkiä. Leikkiessään lapsi oppii uusia asioita ja taitoja, harjaantuu, jäsentelee sisäistä maailmaansa ja käy läpi tunteitaan. Leikkiessään ja liikkuessaan lapsi oivaltaa itsestään uusia asioita, rakentaa minäkuvaansa ja itsetuntoaan.

Leikki on lapselle arkipäivän terapiaa. Leikki on lapsen tapa sopeutua ympäristöönsä ja etsiä luovia ratkaisuja. Leikissä lapsi voi harjoitella erilaisia taitoja ilman epäonnistumisen pelkoa.

Tämä korttisarja on tehty yhteistyössä Suomen CP-liiton Innostun liikkumaan –hankkeen kanssa. Lisää metkoja vinkkejä leikkimiseen löydät heidän Skillilataamosta!

Skillilataamo on maksuton verkkopalvelu, joka tarjoaa innostavan ja monipuolisen tehtäväkortiston liikunnan lisäämiseen ja motoristen perustaitojen harjoitteluun www.skillilataamo.fi

Kaipaatko lisää tietoa motoriikan haasteista ja motorisen oppimisen vaikeuksista? Klikkaa itsesi sivuille www.innostunliikkumaan.fi