Hyvinvoiva Perhe

Mikä on Peikonpolku?

Mikä on Peikonpolku?


Peikon polku sai alkunsa vuonna 2014, jolloin ADHD-liiton kuntoutustyöntekijät miettivät perhekurssille ohjelmanumeroa, joka tarjoaisi vanhemmille ja lapsille mukavan yhteisen seikkailun. Seikkailun lomassa haluttiin tukea vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta, vahvistaa etenkin lasten itsetuntoa ja tarjota vanhemmille vinkkejä perheen arjen helpottamiseksi. Nyt voitte päästä seikkailun makuun käymällä kortteja läpi yksi kerrallaan tai vaikka päivän aikana kaikki kortit!

Tervetuloa seikkailemaan Peikon polulle. Oletteko te tienneet, että täällä asuu Peikko?

Peikosta kertoo tämä Vuokko Paavilaisen runo:

”Olipa kerran pikkuinen peikko, sellainen karvainen hupaisa veikko, jolla oli suopursut korvissaan ja elämän riemua varpaissaan. Se osasi nauraa auringolle, sadepilvelle, kasteelle, kuutamolle. Iloinen pilke silmissään se teki omia retkiään. Lapset sen tuntee, mä luulen niin ja yhtyy sen peikon kujeisiin.”

Peikko on aikamoinen vilperi, kujeilija mutta myös haaveksija. Aika usein Peikko joutuu myös pulmallisiin tilanteisiin. Oletko sinä koskaan joutunut pulmalliseen tilanteeseen?

Haluatteko auttaa Peikkoa? Peikkoa voi auttaa käymällä Peikon polun kuusi korttitehtävää läpi. Jokaisessa kortissa on kertomus Peikon elämästä. Kun avaatte kortin, lukekaa aina ääneen kertomus ja toimikaa sitten saamienne ohjeiden mukaan. Teillä voi olla paljon ideoita ja tietoa kuinka Peikkoa voisi auttaa. Kun olette tehneet tehtävän valmiiksi voitte avata seuraavan kortin. Kortit voi käydä läpi missä järjestyksessä vain ja tehtäviä tehdä vaikka yhden päivässä :).