Hyvinvoiva Perhe

Lempeä, myönteinen ja tutkiva piirtäminen

Lempeä, myönteinen ja tutkiva piirtäminen


Tehtävä:

  1. Piirtäkää lapsenne kanssa toisistanne muotokuvat. Kuva voi olla kokovartalokuva tai vaikka vain kasvokuva. Tarkoitus ei ole piirtää täsmälleen samanlaista kuvaa vaan kyse on tietoisen läsnäolon harjoituksesta.  Kyse on kyvystä tarkkaavaisesti rekisteröidä jotain silmän avulla. Auta lastasi tekemään havaintoja.
  2. Auta lastasi valitsemaan kuvakulma muotokuvan piirtämiseen. Kun te molemmat olette valinneet kuvakulman, voitte sitten piirtää muotokuvan toisistanne. Sekä lapsi että aikuinen piirtävät toisistaan muotokuvat.
  3. Kun teidän molempien piirrokset ovat valmiit, tutkikaa sitten tarkkaan toisianne muutaman minuutin ajan. Auta lastasi löytämään niin monta yksityiskohtaa sinusta, kun vain on mahdollista. Tee myös itse samoin lapsesi suhteen.
  4. Piirtäkää nyt uudet muotokuvat toisistanne.
  5. Kun työt ovat valmiit, laittakaa piirtämänne muotokuvat vierekkäin. Verratkaa kummassa piirustuksessa on enemmän yksityiskohtia. Auta lastasi tekemään havaintoja.
  6. Lopuksi voitte keskustella siitä millaista oli ratkaista tehtävä eli piirtää ja istua sekä tutkia toista ihmistä tarkkaavaisesti.

KasvotKasvot