Hyvinvoiva Perhe

Lähelläsi, lähellesi?

Lähelläsi, lähellesi?


Parisuhdetyytyväisyyttä lisäävät hellyydenosoitukset ja fyysinen läheisyys. Hellyyden osoittamista voi olla esimerkiksi pienet kosketukset, kokonaisvaltainen koskettaminen, halaaminen, suuteleminen ja seksuaalinen läheisyys. Usein hellyyden osoitukset lisäävät läheisyyden tunnetta parisuhteessa. Koskettaminen on perustavin tapa olla yhteydessä toiseen ihmiseen. Vastarakastuneina koskettelemme toisiamme jatkuvasti, samoin usein riidan jälkeen hakeudumme kosketuksiin päästäksemme takaisin yhteiseen ja läheiseen tunneyhteyteen.

Turvallinen tunteiden jakaminen, huolenpito, arvostus ja seksuaalinen tyydytys mahdollistuvat läheisessä parisuhteessa. Omien tunteiden tunnistaminen, itsensä tunteminen ja hyväksyminen sekä omien tarpeiden tunnistaminen ja jakaminen mahdollistavat läheisyyden ja intiimiyden syventämisen parisuhteessa.

Pitkissä parisuhteissa on lähentymisen ja loitontumisen hetkiä. Osa parisuhteen läheisyyden tarpeista perustuu tarpeelle tuntea turvallisuutta. Loitontumisen hetket kuuluvat parisuhteen kulkuun ja saattavat luoda turvattomuuden tunteita suhteessa. Varsinkin pitkään jatkuneiden kuormittavien tilanteiden aikaan, jolloin arjen velvollisuudet vievät suurimman osan ajasta,etääntyminen saattaa tapahtua huomaamatta. Läheisyyttä ja hellyyttä voi kuitenkin jakaa kiireisessä arjessakin, vaikka se olisikin ”vain” halaus aamulla.

Joskus voi olla tärkeää palata parisuhteen juurille ja muistella menneisyyttä, tutustumisen ja ihastumisen hetkiä.

Millaisiin asioihin ihastuit puolisossasi?

    Viestejä tai sähköpostiosoitteita ei kerätä tai tallenneta.