Hyvinvoiva Perhe

Ajatukset

Ajatukset


Ajatukset ovat sisäistä puhetta. Ajatukset herättävät tunteita ja vaikuttavat myös keholliseen hyvinvointiin. Myönteisten ajatusten avulla voi kannustaa ja palkita itseään sekä lisätä hyvinvointiaan. Kannattaa siis opetella seuraamaan tarkasti omaa ajattelua. Tietoinen läsnäolo opettaa, että ajatukset ovat vain ajatuksia, ne ovat mielen tapahtumia. Ne ovat monesti arvokkaita, mutta ne eivät ole sinä tai totuus. Ajatukset ovat sisäistä mielen selostusta, joka kommentoi sinua ja maailmaa.

Ajatukset ovat siis lauseita, joita kerromme itsellemme ja ne voivat olla sekä hyödyllisiä että haitallisia. Ajatukset vaikuttavat myös vahvasti kehoomme, toimintaamme ja mielialaamme. Jokainen käy sisäistä puhetta itsensä kanssa 150–300 sanaa minuutissa eli päässämme liikkuu päivittäin jopa 50000 ajatusta, Itselle nämä kaikki ajatukset ovat tosia, mutta ne eivät silti välttämättä pidä paikkaansa. Ajatusvääristymät vaikuttavat haitallisesti meidän mielialaan ja toimintakykyyn. Ajatukset voivat ohjata meidän tapaa toimia ja tehdä havaintoja ja valintoja. Opettele tunnistamaan ajatuksia, jotka lähemmin tarkasteltuna eivät pidä paikkaansa. Lisäksi mitä selvemmin kertoo ajatuksensa muille, sitä paremmin tulee ymmärretyksi.

Jos haluaa muuttaa jotain elämässään, ensimmäinen askel on tarkkailla tilannetta, kuunnella omaa sisäistä puhettaan eri tilanteissa.

Simple Share Buttons